Fastighetsnära återvinning ska öka insamlingen av förpackningar.
Fastighetsnära återvinning ska öka insamlingen av förpackningar.

Kraftig ökning av återvinning i länet

LÄNET (JT) Under de senaste fem åren har länsborna samlat in drygt 45 000 ton till återvinning, vilket innebär en ökning med 20 procent sedan 2018.

Mest har insamlingen av pappersförpackningar ökat, med 33 procent. I hela landet har under samma period lämnats in 530 000 ton förpackningar av glas, plast, papper och metall, en ökning med 15 procent.

- Det är fantastiskt att så många hushåll källsorterar sina förpackningar, det är en förutsättning för att de ska kunna återvinnas. Vi är bra på att återvinna i Sverige men vi kan bli ännu bättre. Vi ser att vi nu är tillbaka på mer normala insamlingsnivåer jämfört med rekordnivåerna som uppmättes under pandemiåren. Även om nivåerna är höga hamnar alltför många förpackningar fortfarande i soppåsen. Att sortera ut sina förpackningar till återvinning är något som alla kan göra för att bidra till en mer hållbar värld, säger Cecilia Möller, regionchef på Förpackningsinsamlingen (FTI).

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS