Mikael Westin och övriga skogsägare får rätt att avverka i Tjärnviksdalen.

Kommunalrådet får rätt i högsta instans – kan avverka skog: “Stor lättnad”

HAMMARSTRAND (JT) – En stor lättnad för hela familjen. Så beskriver kommunalrådet (C) Mikael Westin domstolsbeskedet som ger honom och övriga skogsägare rätt att avverka i Tjärnviksdalen i Ragunda kommun.

Publicerad

Ragundas kommunalråd har ända sedan 2014 legat i konflikt med Skogsstyrelsen om den skog i Tjärnviksdalen som familjen äger.

Skogsstyrelsen har konstaterat att det råder förhöjd risk för en naturkatastrof i området med ras och skred. Därför har de hindrat Westin och övriga skogsägare från att avverka. Men de har heller inte betalat ut någon ersättning för skogen.

“Nu har åren gått och skiftet ska betala sig. Det är banklån, räntor, vägavgifter och försäkringar. Nu använder vi andra pengar för att finansiera det här och har till slut blivit tvungen att sälja ett skogsskifte för att klara av det rent ekonomiskt”, berättade Westin för Jämtlands Tidning i slutet av november.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS