Jan Andersson är vd Bold Printing Mitt. Foto: Bonnier News

Bonnier News avvecklar tryckeri i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Bold Printing Mitt som ingår i Bonnier News och trycker flera av länets lokaltidningar har inlett förhandlingar om en avveckling av bolagets tryckeri i Östersund (Torvalla).

Publicerad

Totalt bedriver Bold Printing Mitt tryckeriverksamhet på fyra orter: Falun, Sundsvall, Örebro och Östersund. Färre tryckeriuppdrag, samt lägre upplagor och frekvens, gör att bolaget nu måste se över sina kostnader och planerar en stängning av tryckeriet i Östersund. 

– Tryckeriet i Östersund är förhållandevis modernt, med en fantastisk personal och en effektiv produktionsprocess. Tyvärr är det geografiska läget inte optimalt sett till förutsättningarna för att framför allt kunna ta sig an externa uppdrag, säger Jan Andersson, vd Bold Printing Mitt. 

I dagsläget trycks Östersunds-Posten, Länstidningen Östersund, Tidningen Härjedalen, en lokal upplaga av Dagens Industri samt Hudiksvalls Tidning, Ljusdals-Posten, Ljusnan och Söderhamns-Kuriren på tryckeriet i Östersund. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS