Väl synlig vid entrén står containern där Ocklinds odlar grönt med modern teknik.

Ocklind ger inte upp Fjällodlat

ÅRE (JT) Att döpa något till Fjällodlat är tydligen kontroversiellt för Åre kommun. Det har Lars Ocklind, handlare i Åre fått erfara. Nu har han överklagat kommunens förbud då han inte ser något konstigt med namnet. – Det odlas i Årefjällen. Jag är även säker på att våra kunder är smartare än att tro att vi odlar på fjälltoppen.

Publicerad

När JT besöker butiken mitt i Åre är de färska grönsakerna det första som vi möter. Första texten som sticker ut är Åre Byodling. På en större bildskärm beskrivs det hur odlingen går till dvs med modern teknik i en container, väl synlig vid entrén till butiken. Skyltar sitter uppe. På förpackningar finns också närmare beskrivning av odlingsproceduren. JT:s utsände kan sålla sig till butikens smarta kunder som förstår hur odlingen går till.

– Jag fick lära mig tidigt som barn att man inte ska försöka lura en kund, de genomskådar allt. Att kunden ska tro att vi odlar på fjället för att vi kallar det Fjällodlat, aldrig i livet! Det finns inte en kund som tror det. Däremot verkar ju myndigheterna i Åre tro att det är så, att vi lurar kunden genom att kalla det Fjällodlat.

ICA Åre har överklagat anmälan som Åre kommun gjort och går vidare för att få behålla namnet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS