Låt oss hålla regnbågsfanan högt

I morgon lördag är det Pride i Östersund. För Vänsterpartiet Jämtland Härjedalen är det en självklarhet att delta och självfallet ha en plats i paraden.

För oss är Pride alltid viktigt, inte bara när det är valår. Men kanske är det trots allt extra viktigt just i år.

Tidigare i år släppte RFSL sin valrapport. I den har de gått igenom dels hur partierna har röstat i HBTQ-relaterade frågor under mandatperioden, dels hur enskilda riksdagskandidater ställer sig till olika förslag som skulle göra livet bättre för hbtqi-personer.

I rapporten får Vänsterpartiet högst betyg gällande hur man har agerat i riksdagen för hbtqi-personers rättigheter de senaste fyra åren och Miljöpartiet får högst betyg på den hbtqi-politik man vill genomföra framöver.

Tyvärr lever vi i ett samhälle där hbtq-personer fortfarande osynliggörs, ifrågasätts och tvingas till utanförskap. För att sexuell läggning och könsidentitet ska vara ovidkommande krävs bland annat en lagstiftning som inte diskriminerar och särskiljer. Vi vill också att åldersgränserna för ändring av juridiskt kön respektive medicinsk könskorrigering avskaffas, att det införs ett tredje kön som juridiskt sett är jämställt med kvinna och man och att arbetet mot hatbrott stärks.

Rapporten från RFSL är ett tydligt tecken på att din röst i valet är viktig. För Vänsterpartiet är det en självklarhet att alla människor ska ha samma rättigheter oavsett vilken sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck man har.

Pride behövs fortfarande, nu mer än på länge. Nu ser vi till att årets parad blir den största hittills i Östersund!

Vänsterpartiet Jämtland Härjedalen, genom distriktsordförande Christina Hedin

Powered by Labrador CMS