Kungen hälsar Kungaparet och prinsparet hälsade alla gäster välkomna.

Pampig men ändå avslappnat när Helena gick på kungamiddag

KROKOM (JT) Den årliga ”Sverigemiddagen” är en form av representationsmiddag som infördes med anledning av Kungens 40 år på tronen år 2013. Den blev Helena Hedlund, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Krokoms kommun, inbjuden till.

Publicerad

Det var personer som gjort betydande insatser som blivit inbjudna, efter nomineringar från landshövdingarna. Kungamiddagen ägde rum på Kungliga Slottet i Stockholm i fredags. Helena berättar per telefon dagen efter:
–Det var förstås väldigt fint och ståtligt men samtidigt också avslappnat och närmast familjärt! Innan kungamiddagen samlade

Marita
 Ljung, landshövding i Jämtlands län,
alla som skulle delta till en liten sammankomst:
Vi var tre personer med respektive, plus landshövdingen med partner. Det var väldigt trevligt, säger Helena.

Förutom Helena Hedlund med make Magnus var det från Jämtlands län Erik och Erika Dernmar som driver ICA butiken i Hallen samt Micael Widerström med hustru Birgitta. Mikael är smittskyddsläkare i länet. Sedan gick man in länsvis och hälsade parvis kungafamiljen, utan att ta i hand.

De 180 gästerna hälsades välkomna av kungaparet och prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Lovisa Ulrikas matsal i Bernadottevåningen på Kungliga Slottet. De satt sedan vid runda bord för åtta personer. Helena hade kungafamiljens livmedikus till bordet.
Vi hade väldigt mycket att prata om, det var roligt. Min man satt bredvid förste hovmarskalken.
Kungen höll också ett tal, där han bland annat berättade hur mycket kungafamiljen uppskattat alla insatser under pandemin.

Middagsgästerna
fick bland annat sotade pilgrimsmusslor, isade cruditéer, ballotine på Rocklundagris, inkokt kronärtskocka samt bavaroise på havtorn, sorbet på pumpakärnor och mousse på kärnmjölk och vanilj

Väldigt gott, intygar Helena.
Vid elvatiden var slottsmiddagen slut:
Men när vi kommit till hotellet hade jag svårt att somna, det var så många intryck. Och vi är kvar i Stockholm en dag till, jag vill gärna se de blommande körsbärsträden i Kungsträdgården.

Genom Helena och all personals insatser, hölls smittan länge borta från särskilda boenden och gruppbostäder i Krokom, även om enskilda korttidsboende kom dit smittade från sjukhuset. För sin insats fick hon i fjol ta emot en utmärkelse för Årets Covidinsats i Sverige från Distriktssköterskeföreningen.
Omikron kom sedan visserligen in på de särskilda boendena, men då var de boenden där i alla fall vaccinerade och blev inte lika sjuka, säger hon. Men om tre veckor lämnar hon Krokoms kommun.

Nya utmaningar väntar
:

Ja, jag blir enhetschef inom äldrevården i Östersund.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS