Alva Sköld vid SM-masstart på Östersunds skidstadion.
Alva Sköld vid SM-masstart på Östersunds skidstadion.

Ung länsåkare till Lager 157 Ski Team

LÄNET(JT) Långloppsteamet Lager 157 skapar ett ungdomsteam med fem åkare. Satsningen är unik i sitt slag och ska skapa möjligheter för unga åkare att introduceras till långlopp. Alva Sköld är skidskytten som ska kombinera sin huvudsakliga sport med långlopp under vintern.

Publicerad

Intresset för ungdomssatsningen har varit stort. 60 skidåkare i åldrarna 19 till 22 år skickade in sina ansökningar. Av dessa valdes fem ut till att vara en del av det första årets upplaga. Tanken är att inspirera och hjälpa unga åkare att hitta in i långloppscirkusen. De unga skidåkarna ska främst åka nationella tävlingar som är en del av den svenska långloppscupen. Men ledarna öppnar upp för möjligheten att åka större tävlingar om någon visar framfötterna under vintern. Den nyligen pensionerade åkaren Elin Molin är huvudansvarig för ungdomslaget. I teamets podcast Vasapodden förklarar Molin och sportchefen Anton Järnberg hur de tänkte när de kollade på ansökningarna.

Vi kollade inte bara på tidigare resultat i skidspåren. Faktorer som intresse, behov av stöd och de känslor vi fick av åkarnas brev spelade också in.

Den nyinflyttade Östersundsbon Alva Sköld är en av de fem uttagna. Hon har nyligen gått klart fyra år på Härjedalens Gymnasium i Sveg med inriktning på skidskytte. Under dessa år har hon tagit 11 JSM-medaljer och varit topp 20 på alla individuella lopp under JVM i Lenzerheide, Schweiz 2020. När förbundet i våras gick ut med listan på skidskyttar som ska representera Sverige i förbundets lag, fanns inte Alva med. Det här var en besvikelse för henne, men glädjen för sporten fanns fortfarande kvar. Hon skulle därför satsa vidare helhjärtat på skidskytte med stöd av Skiduniversitetet i Östersund.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS