Städarnas Hamlet1 Det var nästan fullsatt dagen efter premiären. På scenen närmast Omaema Suliman i rollen som Gertrude. Foto: Torbjörn Aronsson

Städarnas Hamlet gör Shakespeare aktuell

ÖSTERSUND (JT) I sin satsning på klassiska pjäser har Teaterföreningen Undantaget kommit till Hamlet, som får en både personlig och aktuell utformning. På scenen möts proffs och amatörer.

Publicerad

Den klassiska pjäsen har omarbetats och kortats ner väsentligt av Martin Johansson på Teaterföreningen Undantaget, vars producent Jonna Hylén sedan tagit vid. Sedan har en pjäs utarbetats i samarbete med bland annat Hej främling och som nu uppförs på Estrad Norrs scen Svarta lådan i Östersund. 

I handlingen är det en grupp städare som jobbar med att röja undan efter en teatergrupp, de hittar manuset till Hamlet och börjar nyfiket läsa varefter de tas med på en resa där deras egna liv vävs in. 

-Idén kom från Martin Johansson, vad skulle hända om man fick ett annat perspektiv på Hamlet, pjäsernas pjäs? Man gör de utifrån städares perspektiv, städare som är nyanlända eller inte födda i Sverige. De kommer in och upptäcker en övergiven scen. På Teaterkompaniet Undantaget har det uppstått en konflikt, det har kommit in för lite pengar så skådespelarna har sagt upp sig och dragit därifrån. Så får städarna ett uppdrag att komma dit och rensa, berättar Karin Riddar som är pjäsens produktionsledare. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS