Sara Strömberg. Foto: Göran Strand

Författare, jonglör och animatör blev årets kulturstipendiater

LÄNET (JT) Nu står det klart vilka som av Region JH tilldelades årets arbetsstipendium i litteratur, scenkonst samt bild- och formkonst. Det blev författaren Sara Strömberg, jonglören Bobbo Jäderfeldt och konstnären Anders Ramsell.

Publicerad

Med arbetsstipendiet som utgörs av 60 000 kronor till var och en vill Region JH göra det möjligt för utövare inom de tre områdena att ägna sig åt och utveckla sitt konstnärliga arbete under en viss tid.

Bobbo Jäderfeldt, Frösön, är en mångslysslare vars scenkonst har inslag av mentalism, hypnos, magi och jonglering och som gärna kommunicerar med publiken. 2020 tog han världsrekord i att jonglera bakom ryggen.

Ur juryns motivering: "Drivkraften är att underhålla, men hans artisteri berör och rymmer ett brett känslospektrum såväl som skickligt hantverk.” Han tar emot stipendiet i samband med julkonserten ”I väntan på Sjulsmäss” den 23 november.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS