Anneli Jordahl. Foto: Kajsa Göransson

Anneli Jordahls roman om kvinnor i skogen nominerad till Augustpriset

LÄNET (JT) Författarinnan som kommer från Östersund har fått flera litterära priser, men är nu för första gången nominerad till Svenska förläggareföreningens pris.

Publicerad Senast uppdaterad

Detta för romanen “Björnjägarens döttrar” som är en mustig berättelse om sju systrar som lever i en mansdominerad skogsmiljö. Boken anknyter till Aleksi Kivis klassiska roman “Sju bröder” men till skillnad från de finska syskonen blir deras svenska motsvarigheter inte tämjda utan bevarar sin vildhet.

Anneli Jordahl har skrivit 11 böcker inom både skön- och facklitteratur, hon har tidigare bland annat fått Tidningen Vi:s litteraturpris (2016), Hedenvindplaketten (2017) och Stina Aronsons pris (2020).

Augustpriset instiftades 1989 av Svenska förläggareföreningen och delas ut i tre kategorier: årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS