Syskonen Viktor och Inez Nilsson från Alsen, lät sig påskgodiset väl smaka.

Påskmarknad i Alsen med populär påskhare

ALSEN (JT) Påskmarknaden i Alsen är en populär tradition. Backgården var i lördags fylld med besökare som kunde fylla på sina lager av påskpynt och handla andra typer av hantverk. Till alla barns glädje hade den luriga påskharen varit framme och gömt ett stort påskägg.

Publicerad

Backgården ligger vackert i sluttningen ned mot Alsensjön. Alsens Hembygdsförening tog över den 1987 och i snart 30 år har det varit en tradition att ha marknad helgen före påsk. Inne i ”fjöset” på Backgården fanns ett stort antal utställare som den senaste tiden har varit flitiga att göra olika sorters alster för att sälja denna dag.Vid ett av borden sitter Emelie Hallebratt från Nälden. Hos henne hittar man en stor mängd virkade tuppar, ägg och kycklingar som man kan ha i påskriset. Vad var det som gjorde att du har så många olika sorters påskpynt?

Jag vet inte. Jag började virka och sen kunde jag nästan inte sluta. Jag började i januari så jag har hållit på några månader. Ett ägg tar cirka en kvart att virka. Det här är den första marknaden jag är på, berättar Emilie.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS