Tyra och Elise från Krokom Dvärsätts IF hade spelat klart sina matcher och var stolta över sina medaljer.

Intensiv cuphelg i Krokomshallen

KROKOM (JT) Det var full fart i Krokomshallen i Krokom hela helgen, då Krokomsbostäder Cup gick av stapeln i helgen. 33 olika fotbollslag kämpade, i sammanlagt 83 matcher. Krokom Dvärsätts IF (KD55) arrangerade.

Publicerad

Lagen spelade futsal, som är en variant av fotboll men med mindre spelyta, färre utespelare, tyngre boll samt att den endast spelas inomhus. Varje match är 12 minuter lång.

Cupgeneralen Peter Lindberg berättade att det var cirka 350 barn som spelade under lördagen och söndagen.

Det roligaste är att se deras glädje! Spelandet skapar en sådan sammanhållning och lagkänsla och ger vänskaper för livet, sa han.

Pandemin gjorde så att det blev två års uppehåll, det senaste året cupen spelades var 2019. I år var det den 28:e upplagan av cupen. Den hette tidigare Krokom Cup men bytte för några sedan namn till Krokomsbostäder Cup.De är också huvudsponsor
.
Deltagarna var mellan 9 och 14 år och kom från hela länet:
Vi har lag från Strömsunds kommun och Åre, berättade Peter och fortsatte:
Förra gången, år 2019, hade vi lag ända från Sundsvallsområdet och Norge. Då var det fler lag, närmare 60, och de höll på att spela fram till tvåtiden på natten. Vi kom igång lite sent i år på grund av restriktionerna, så vi hoppas på ännu fler lag nästa år.

Peter är tränare i Krokom Dvärsätts IF och har egna barn som spelar där. Han vill verkligen lyfta fram alla engagerade föräldrar, herrspelare och andra som jobbar ideellt och som såg till att allt med cupen flöt så bra.
Det är en väldigt intensiv helg det här, så man kommer kanske att vara lite trött på måndag men det är det värt, skrattar han.

Krokomsbostäder Cup blir en avslutning av futsalsäsongen men utgör även en start på kommande fotbollssäsongen. De vinnande lagen blev IFK Östersund (F09), Åre SLK (P08) och Näldens IF (P09/10).

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS