TV: Vill skapa njutning och glädje på hållbart vis

ÅS (JT) I veckan besökte kände bagaren Sébastien Boudet Eldrimner i Ås. Målet var att baka semlor och undervisa i brödbak med kulturspannmål. Något som blivit en passion såväl som ett högre syfte i livet för den karismatiske fransmannen.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det är kul att göra goda grejer men om råvarorna inte producerats på ett schysst sätt är det ganska meningslöst för mig, säger han.

Kulturspannmål har blivit ett hett ämne i mathantverkskretsar och är egentligen något som självklart som en äldre sorts spannmål som inte är förädlad för att producera maximalt och för att odlas med hjälpmedel som konstgödsel och besprutning. Det sägs att kulturspannmål ger mer näring och är mer motståndskraftigt mot sjukdomar än förädlat spannmål. För Sebastian är det viktigt att bakningen är så hållbar som möjligt. 

Prenumerera på Jämtlands Tidning

Fortsätt läsa artikeln...

Prenumerera och få obegränsad tillgång till alla artiklar och e-tidningen – nyheter nära dig, varje dag.

🗞️
Allt innehåll
Obegränsad läsning på webben.
📲
E-tidningen
Läs varje utgivningsdag, var du än är.
📍
Lokalt fokus
Nyheter som berör dig och din vardag.
Är du redan prenumerant?

Digitalt 1 månad

69 kr / månad
Köp nu
Mest populär

Digitalt 3 månader

149 kr / 3 månader
Köp nu

Betalning via kort. Genom köpet godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig gärna.

Powered by Labrador CMS