Ung Reporter

TV: Storslagen premiär för Vänskapsteatern

KROKOM(JT) Efter två långa år av repetitioner kunde äntligen föreställningen Sura änkan och den försvunna tavlan ha premiär.

Publicerad Senast uppdaterad

En ensemble bestående av 11 skådespelare från dagverksamheten i Krokom och Åre tog plats på scenen. Under föreställningens 1 timme och 20 minuter fick publiken se historien om sura änkan Ulvhild, tavlan och kommunpolitikerna med flera.

Ruben Nesterud har skrivit manus, gjort regi och fick även hoppa in som skådespelare och han berättar att det bästa med att göra den här uppsättningen, är all glädje och kärlek som spridits. ” Allt kan hända på scenen” tillägger han.

 Eva Hellman spelar den sura änkan Ulvhild. Hon tycker att det roligaste med att skådespela är att få leva ut sina känslor och uttrycka sig. Självklart har det varit superkul att göra detta med sina kompisar, berättar Eva. Men ibland har det varit svårt, för det har varit mycket jobb och många repliker att lära sig.

 När jag frågar Eva om hon tycker att det är svårt att spela sur och divig svarar hon att det är kul, eftersom hon själv nästan aldrig är arg. Men Eva har ju lite erfarenhet av att spela sådana här typer av roller. ” Jag vet inte riktigt hur Ruben ser mig eftersom jag har fått så många sura roller av honom” säger hon med ett skratt.

 Den var en glad publik som såg föreställningen på Hägragården och det skrattades glatt med åt alla skämt och roligheter i pjäsen. ”Det är bra när publiken applåderar så får den som står på scen stöd och uppmuntran” säger Eva.

 ”Det som varit roligast att jobba med den här gruppen människor har varit att peppa dem att våga stå på scen.” Hon lägger till att det kan vara nervöst och därför är det bra att ha någon som säger till en att publiken inte är dömande, utan gillar det som de ser. Regissör Ruben beskriver ensemblen av skådespelare som underbara!

 Nästa gång det här gänget står på scen med varandra är i Järpen 30 oktober och de hälsar att ni alla är varmt välkomna!

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS