Strandnära höghus planeras i Krokom

KROKOM (JT) Det planeras för ett flerbostadshus med sex våningar söder om Aspåsvägen, vid Brovägen invid Indalsälven i Krokom. Krokoms kommun har tagit fram en detaljplan som en del av den planerade förtätningen av centrum i Krokom. Den har nu gått ut för samråd, till 19 mars.

Publicerad Senast uppdaterad

Det handlar om fastigheten Hissmon 1:47 samt del av Hissmon 1:231. Krokoms kommun äger marken, som är på 5150 kvadratmeter. Nedanför detta planerade flerbostadshus, som ligger mindre än 100 meter från strandlinjen, är det även tänkt att bli en gångstig med grönområden: en strandpromenad med sittbänkar och belysning.

Simon Östberg, Stadsarkitekt på Krokoms kommun, ger en bakgrund till detta område: 

– Då VA avsåg att byta lokaler och huserar nu mera på Forsbergsväg har vi nu inom ramen för Planprogram Krokom centrum 2035 jobbat fram ett planförslag med en detaljplan för bostäder som möjliggör 6 våningar. Som en del av planprocessen ska nu detaljplanen ut på samråd för att hördas av grannar, intressenter och myndigheter. Efter samrådet sammanställer vi och eventuellt justerar planförslaget inför granskning för att sedan förhoppningsvis anta detaljplanen 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS