Gården rymmer många djur, här kikar den stora Shire-hästen Gunn nyfiket fram.

Skåningarna som fixar vatten och värme åt jämtarna

OFFERDAL (JT) Den lilla byn Oxböle består av en handfull gårdar men också av ett flertal företag. Ett av dessa heter Jemt Vatten och Värme och drivs av paret Martin och Jenni Andersson. I början på maj öppnar de en filial i Östersund.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var år 2007 som det skånska paret flyttade till Offerdal. De bodde då utanför Lund och Jenni höll på att slutföra sin masterexamen i biomedicin vid Lunds universitet. De hade träffats tack vare ett gemensamt hundintresse. Friluftslivet i Jämtland drog allt mer och de föll för en gård i Oxböle.

Idag bor de där med tre barn i skolåldern, två hästar, katter, hund och höns – och det framgångsrika företaget Jemt Vatten och Värme. Företaget erbjuder spetskompetens och helhetstänk inom värme- och vattenförsörjning.

Alla olika biobränslepannor som ved, flis och pellets och alla typer av värmepumpar: luft/luft, luft/vatten, bergvärme, jordvärme sjövärme, samt solfångare för värme. Dessutom det mesta inom vattenområdet: det kan handla om analyser, filterinstallation, läckor och andra problem.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS