Rädda Barnen hedrar Krokomsbo – blir årets barnrättskämpe

KROKOM (JT) Birgitta Svanholm är utsedd till Årets barnrättskämpe 2021 av Rädda Barnen Jämtland Härjedalen. Hon får priset engagerat sig i läxläsning och annat för att skapa en meningsfull fritid för ungdomarna i Krokom.

Publicerad

Denna aktiva 85-åring säger:
– Det känns verkligen hedersamt, ja nästan överväldigande!

Prisutdelningen sker i nästa vecka i Östersund. Utmärkelsen Årets Barnrättskämpe har sedan 2013 utdelats på initiativ av Rädda Barnen Jämtland Härjedalen. Det utdelats till någon som förändrar vardagen till det bättre för barn och ungdomar i vårt län. Birgitta Svanholm berättar om bakgrunden till sitt ideella arbete:
Läxläsningen började i en före detta Konsumlokal, som sedan blev det hus som idag är Magneten. Vi var ett väldigt bra team och höll på där i några år, sedan fick vi flytta runt en del.

Idag har skolan hand om läxläsningen men Birgitta är aktiv i Föreningen Smedjan. Den är en samlingspunkt för föreningslivet i Krokom, Birgitta berättar:
I Smedjan är vi tre föreningar: Rädda Barnen,  Krokoms Byförening och Rödöns Hembygdsförening, som har slöjdklubb för skolelever. Där får barnen pröva på alla sorters  slöjd och med tonvikt på hållbarhet, och det är gratis. Kommunen driver fritidsgården där också.  Lotte Mjöberg

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS