Systrarna Mirelle och Elvira Olovsson tyckte att det var kul att se att korna var så glada.

Muu va kul – kosläpp på Torsta

ÅS (JT) I helgen var det återigen dags för det populära betessläppet på Torsta Lantbruksskola, då korna släpps ut på grönbete för sommaren. Det är en mångårig tradition, och solen sken i kapp med besökarna.

Publicerad

Det var säkert över tusen besökare som hade kommit till Torsta, och det låg en förväntansfull stämning i luften då de öppnade gården en timme före korna skulle släppas ut i det fria. Norrmejerier bjöd på mjölk och bulle och det var elever från Torsta lantbruksgymnasium som serverade. 

Det var många förvånade utrop från besökarna när de förstod att det faktiskt var gratis. Torsta gårdsrestaurang sålde gulaschsoppa med nybakat bröd. Barnen kunde även prova på flera aktiviteter medan de väntade på betessläppet, som att provsitta i fina traktorer från Torsta Gårdsbruk, och en hinderbana för plasttraktor. 

Det bjöds även på tipspromenad med lantbruksfrågor. Jasmine Nerdrum, Benjamin Nerdrum och Nicklas Nordin har åkt från Torvalla.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS