24 konfirmander får utbildning som syftar till förarbevis, en stor grupp tjejer deltar är med i den rätt unika konfirmationsläsningen.

Motorkonfirmander i Krokom satsar på bli folkraceförare

KROKOM (JT) I Krokom har Svenska Kyrkan tagit ett nytt grepp där konfirmanderna utbildas för att få förarlicens med behörighet att köra folkrace.

Publicerad

De 24 konfirmanderna i Krokoms pastorat inbjuds inte bara till att studera bibeln och öka kunskapen i kristen tro. En del av samlingarna går ut på att få utbildning som syftar till att få förarbevis för att köra folkrace.

Thomas Linnarsson, fritidsledare i Svenska Kyrkan, berättar att idén till folkraceutbildningen föddes när kyrkan anordnade så kallade Epa-träffar i Krokoms nya kyrka.

– Vi frågade ungdomarna om det fanns intresse för att gå en folkraceutbildning och vid ett tillfälle fick de provsitta en rallycrossbil som vi ställt utanför kyrkan, säger Thomas Linnarsson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS