Så här såg det ut på Berliner Schnitzelstuga när det begav sig.

Inga mer schnitzlar i Ytterån

YTTERÅN (JT) Nu är det slut med de uppskattade tyska schnitzlarna i Ytterån. Restaurangen Berliner Schnitzelstuga har stängt för gott.
– Ja, så är det, vi har gått i pension. Nu bankar jag inte ut fler schnitzlar, förklarar Klaus Hohenwald.

Publicerad

I 17 år har paret Klaus och Marika Hohenwald drivit denna tyska restaurang i den gamla konsumbutiken invid E14, snett emot bensinmacken i Ytterån. På Berliner Schnitzelstuga har de bjudit på äkta tysk husmanskost. 

Schnitzlarna har funnits i många olika varianter, allt från klassisk wienerschnitzel till pizzaschnitzel. Till dem har man kunnat välja tillbehör som sauterkraut (surkål), rödkål, ägg… De har vidare erbjudit egentillverkad korv som också funnits i många olika varianter: bratwurst, salami, ölkorv… De har även bakat eget surdegsbröd. 

Även biffar och hamburgare i enorma storlekar har erbjudits: den största hamburgaren har bestått av hela 4,3 kilo rent kött. Allt har varit tillagat helt från grunden: sauterkrauten exempelvis, har tillagats i många timmar tillsammans med ister. Paret Hohenwald kommer ursprungligen från Östtyskland. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS