Alberte Buch Gøbel och Chang Liu med trumpinnar i luften. Sierra Kellman vid trumman.

Humoristisk dansföreställning i Hissmofors

HISSMOFORS (JT) Danskompaniet Norrdans besökte Folkets hus på torsdagen, med utomhusföreställningen ”Stuff in the Park”. En riktig varm och solig sommarkväll, kring 20 grader varmt, som gav både dansare och publik möjlighet att komma till sin rätt.

Publicerad

Föreställningen är indelad i fyra delar, av fyra olika nordiska koreografer, med nio internationella dansare, i ett avskalat format på olika platser i gräset och gruset runt Folkets hus, där ett 70-tal personer i olika åldrar samlats. 

 I den första delen, med koreografi av norska Ingrid Berger Myhre, kretsar tre dansare klädda i beigeaktiga kläder, kring publiken som står och sitter runt träborden. Till mjuk elektronisk musik som strömmar ur en bärbar högtalare, och utan att bry sig om sociala sfärer, dansar Damini Gairola, Lander Casier och Fie Dam Mygind intensivt, uppnosigt och närgånget. 

En scen som saknar tydlig gräns mellan publik och dansare, och publiken blir delaktig oavsett om den vill eller ej. Någon blir otrygg men andra tycker att det är roligt. När de efter några snabba rörelser, skriker till, tar ett mindre barn tillfället i akt att också vråla. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS