Hela styrelsen för kooperativt äldreboendet i Rötviken avgick

RÖTVIKEN (JT) I Rötviken ligger ett äldre- och trygghetsboende vid namn Hotagsfjärden. Men hela styrelsen, och även den verksamhetsansvarige, avgick innan jul. Sammanlagt handlar det om nio personer som lämnade sina uppdrag på samma gång. Den nyvalde ordföranden kommenterar inte orsaken bakom detta massavhopp.

Publicerad

De sammanlagt åtta lägenheterna ligger centralt i byn, alla i markplan. I dagsläget är alla utom en av dem bebodda. Hotagsfjärden drivs som ett kooperativ och en ekonomisk förening och firade 30 år i somras. De utför även hushållsnära tjänster och har fått utmärkelsen Årets kooperativ i Jämtland Härjedalen av Coompanion. 

Men vid ett styrelsemöte strax innan julhelgen avgick samtliga i styrelsen från sina uppdrag. Den verksamhetsansvariga, Anita Eriksson, klev också av sitt uppdrag. Hemsidan har stängts ”för omarbetning”, står det på den idag. 

Astrid Lönn Jern är ny ordförande. Astrid är bosatt i Häggsjövik och folkvald politiker för Centern. Hon är ledamot i Barn- och utbildningsnämnden samt Kommunfullmäktige. Om situationen och den nya styrelsen uttalar hon sig så här: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS