Landösjön sedd från Rönnöfors järnbruksruin.

EXTRA: Fiskodlingen i Landösjön får fortsätta

LANDÖN (JT) Nu har domen i målet angående Svensk Fjällröding AB:s fortsatta fiskodling i Landösjön meddelats. Mark- och miljööverdomstolen ändrar Mark- och miljödomstolens beslut endast när det handlar om en lydelse gällande rening och utsläpp. Det betyder att fiskodlingen i kassar i sjön får fortsätta.

Publicerad

Huvudförhandlingarna med sakkunniga i målet angående Svensk Fjällröding AB:s fiskodling i Landösjön hölls i höstas. Det var den statliga myndigheten Kammarkollegiet som förra året överklagade miljötillståndet. Högsta domstolen beslutade sedan att Mark- och miljööverdomstolen, Svea Hovrätt, skulle ta upp målet för prövning. Elin Mehlhorn är affärsområdeschef på Svensk Fjällröding AB. 

– Det känns skönt med domen för det har varit en långdragen process, säger hon till Jämtlands Tidning.

Nuvarande tillstånd i Landösjön avser 550 ton fisk årligen och ett tiotal personer arbetar vid fiskodlingen. Svensk Fjällröding AB är ett helägt dotterbolag till Hushållningssällskapet Västernorrland. De odlar den välkända Landörödingen i Landösjön och är utnämnda till Kunglig Hovleverantör. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS