Elena Eriksson och Evy Nyh övar på en finsk polka.

Dragspel har blivit på modet igen – kurs i Offerdal

EDE (JT) Under några vinterkvällar så träffas ett glatt gäng i Församlingshemmet i Ede Offerdal. De kommer för att lära sig spela dragspel. Instrumentet verkar ha fått ett uppsving. Flera än väntat har anmält sig på denna kurs.

Publicerad

Dragspelet hade sin storhetstid på 30- och 40-talet. Giganter som Calle Jularbo, Erik Frank och Andrew Walter och många andra drog land och rike kring. De var dåtidens stjärnor på artisthimlen. Bröderna Lindqvist var draglok åt den gla’musikvåg som sköljde över landet på 70-talet med sina otaliga framträdande i populära TV-programmet ”Nygammalt”. Efter det har instrumentet, bland den stora massan, hamnat i lite skymundan. 

Nu verkar det dock som intresset har ökat. I alla fall om man ska tolka antalet anmälda på den dragspelskurs som är i gång i Offerdal. 

– Jag hade förhoppningen att det skulle komma tre eller fyra personer, det kom 12, säger Marcus Wik som är dragspelsläraren i den cirkel som drivs av Studieförbundet Vuxenskolan i Krokom. Kursdeltagarna är mellan 19 och 86 år, berättar han. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS