Malinda Alriksson är hippolog, samordnare för Brukshästcentrum och lärare på kuskutbildningen i brukshästkörning på Wången.
Malinda Alriksson är hippolog, samordnare för Brukshästcentrum och lärare på kuskutbildningen i brukshästkörning på Wången.

Brukshästcentrum femårsjubilerar

ALSEN (JT) Brukshästcentrum Wången fyller fem år. Det bildades för att stärka brukshästens roll i samhället och öka affärsmöjligheterna för branschens entreprenörer.

Brukshästcentrum är bildat av Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), Brukshästorganisationernas Samarbetskommitté (Brunte) samt Wången. Det var 2017 som kuskutbildning i brukshästkörning startades Wången.

Malinda Alriksson är samordnare på Brukshästcentrum. Hon säger om de fem gångna åren:

Från den dagen då landshövding Jöran Hägglund invigde Brukshästcentrum 15 juni 2017 har det bara varit roliga minnen. Vi har haft så fantastiskt härliga studerande på kuskutbildningen, och fått så mycket positiv respons på arbetet. Vi är mycket glada över att brukshästarna inte bara hör till Wångens historia utan även hänger med oss in i framtiden. Vi tror att de är en viktig del i frågor som rör hållbarhet för både människor och miljö, och självhushåll. Aktuella frågor just nu!Hon fortsätter:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS