Många samlades för att höra om den planerade nedläggningen av Landöns förskola i förra veckan.

Beslutet om Landöns förskola överklagat – inhibition krävs

KROKOM (JT) Den 4 juni fattades beslut i Barn- och utbildningsnämnden, BUN, om Landöns förskola. Såväl förskolebarn, fritidshemsbarn som personal skulle flyttas till andra enheter från och med augusti. Nu har beslutet överklagats till Förvaltningsrätten i Härnösand. Bland annat menas att den barnkonsekvensanalys som gjorts är ”extremt undermålig”.

Publicerad Senast uppdaterad

Efter votering gick förslaget i BUN igenom med siffrorna 6–5. Men beslutet väckte stora protester hos medborgare när majoritetsstyrets förslag blev känt, inte bara i Landön utan i hela Krokom. Och den politiska oppositionen var heller inte nådig. 

Det är föreningen Livskraft i Offerdal som gjort detta. En annan grupp, Krokoms växtkraft, bjöd in medborgare och förtroendevalda politikerna till öppet möte i Enarsvedjan, något som Jämtlands Tidning tidigare rapporterat från. 

Där gavs information om att verkställigheten skulle skjutas fram till oktober. Överklagan registrerades hos Förvaltningsrätten den 27 juni. Den anför att beslutet är fattat på felaktiga grunder, att en större utredning saknas samt att det fattas risk- och konsekvensanalyser bland annat vad gäller bygden och inflyttningen dit. Den barnkonsekvensanalys som gjorts är ”extremt undermålig”, skriver de. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS