Båda apoteken i Krokoms kommun fick glesbygdsbidrag

KROKOM (JT) Nu har fördelningen av glesbygdsbidragen till länets apotek presenterats. För Krokoms del, fick både apoteket i Krokom och apoteket i Änge, Offerdal, bidrag. Apoteket Änge fick 459 700 kronor och Apoteket Svanen i Krokom fick 77 946 kronor i glesbygdsbidrag. Det betyder att Änge fick näst högst bidrag i länet.

Publicerad

Apoteket i Gäddede var det av apoteken i länet som fick högst bidrag: 579 607 kronor. Det fick också högst glesbygdsbidrag i hela landet. Vad gäller i förhållande till hela landet, kommer Jämtlands län, där elva apotek delar på 3,7 miljoner kronor, på andra plats. Mest bidrag går till Västerbotten. För några år sedan lades apoteket i Föllinge ned, under stora lokala protester. 

Idag finns endast Apoteket Svanen i centrala Krokom samt Apoteket Änge på hälsocentralen i Änge kvar inom Krokoms kommungränser. Båda tillhör kedjan Apoteket, som är ett statsägt företag. Det var även de som drev apoteket i Föllinge. 

Elin Jarl, chef för extern kommunikation på Apoteket, förklarar för Jämtlands Tidning: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS