Alsens årskrönika berättar om gammalt och nytt

ALSEN (JT) Nu har 2023 års sockenkrönika över Alsenbygden kommit. ”Runt Alsensjön” heter den och är den 47:e i ordningen. Gammalt och nytt skildras

Publicerad

Det allra första numret utkom 1977 och hade då Alsens församling som utgivare. Numera är det Alsens Hembygdsförening, sedan 1995. Curt Lofterud kom med i redaktionskomittén år 1987 och spelade en viktig roll i den under många år. 

Redaktionskommittén består idag av Sven-Erik Mattiasson, Maria Ericson och Nils-Bertil Nilsson. Folkmängden i Alsens distrikt (motsvarande församling) uppgick den 31 december 2023 till 1 211 personer, enligt Statistiska Centralbyrån. 

En särskild tilldragelse lyftes fram i krönikan: den nya lokalen för Pelle & Lisas äggpackeri i Valne. Den invigdes inom ett år efter den stora branden då det ursprungliga packeriet en aprilnatt brann ned till grunden.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS