Kommunalrådet Björn Hammarberg (M) är svärson till Per-Lennart Persson och gift med Anna-Carin Hammarberg, företrädarna för Affloardal Energi. Han anmälde jäv när det första avtalet ingicks 2014. Han skriver nu på sin öppna fb: ”Att nu en tidning grovt brister i både journalistisk sedlighet, grundläggande samhällskunskap samt källgranskning och faller ut i personangrepp och populistiska utspel mot enskilda tjänstemän är ju oerhört osmakligt och kanske rent av brottsligt!”

Vindkraftbolag betalade inte arrende – förrän avtalet löpt ut

Per-Lennart Persson på Affloardal Energi har inte betalat arrendeavgiften under fyra av de fem år som kommunen arrenderat ut mark åt honom för vindkraft. Efter det att avtalet löpt ut, har bolaget betalat arrendet för 2019 och 2020, då avtalet förfallet. Bolaget har inte heller lämnat in de årliga rapporter om projektläget, vilket är villkorat i avtalet.

Publicerad

Som Jämtlands Tidning rapporterat om i tidigare artiklar, råder det stor förvirring runt det avtal som kommunledningen ingick med Affloardal Energi år 2014. Detta bolag drevs då av Anna-Carin Hammarberg, moderat politiker i Krokoms kommun. Syftet med avtalet var att låta bolaget använda kommunens mark i västra Offerdal för vindkraftsexploatering. Avtalet förföll vid årsskiftet 2018/2019. Kommunchefen Jonas Törngren bekräftar i ett mejl att det i dagsläget inte finns något avtal med bolaget:

”Avtalet är inte förlängt men en samlad bedömning om att förhandling om förlängning skulle inledas gjordes av samhällsbyggnadschefen och fastighetschefen efter möte med Affloardal och Vattenfall,” skriver Törngren i ett mejl.

När Jämtlands Tidning begär ut kundreskontra över inbetalningarna visar det sig att arrendatorn Affloardal Energi inte betalat arrendeavgiften under fyra av de fem år som avtalet gällt. Däremot har bolaget betalat för arrende för åren 2019 och 2020 - när marken inte arrenderades ut alls.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS