Stort oväder på ingång över länet

KROKOM/ÅRE (JT) Vinterns första stora storm är på ingång, den väntas börja idag onsdag och nå sin kulmen under torsdagen. Det handlar om hård vind, plusgrader och stora mängder snöblandat regn.

Det kan skapa plötslig ishalka, översvämningar och liknande på många olika platser. SMHI har därför utfärdat en varning för stora delar av Jämtlands län. Valsjöbyn beräknas exempelvis under onsdagen få 43,4 mm i nederbörd, Tångeråsen under torsdagen få 53,2 mm i nederbörd och Duved 85,5 mm.

Krokoms kommun fattade därför igår beslut om att stänga samtliga skolor i två dagar, 12-13 januari, med anledning av det annalkande ovädret. Förskolor och fritids kommer hålla öppet för barn till föräldrar med samhällsviktiga arbeten. Vad gäller hemtjänsten, kommer enbart nödvändiga insatser att göras under perioden onsdag till söndag.

Åre kommun har även de beslutat att stänga sina grundskolor, stängningen gäller i tre dagar, 12-14 januari, det vill säga resten av veckan. Det var Barn- och utbildningsnämndens ordförande som i egenskap av huvudman för Åre kommuns grundskolor fattat detta beslut.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS