Ull är ett fantastiskt naturmaterial, tycker tre av Ullforums delägare där verksamheten nu övergår till aktiebolagsform, från vänster Ingela Fredell, Maria Smedberg och Erika Forseth. Foto: Lotte Mjöberg

Ullspinneriet i Ås räddas – privatperson går in med pengar

ÅS (JT) Ullforum i Ås som var på väg att läggas ned räddas sedan en privatperson i Östersund köpt maskinparken och går in med likvida medel.

Publicerad

– Det är klart att vi är glada över att vi kan fortsätta och att vi kan visa att det går att syssla med garnproduktion i Jämtland även om det är en utmaning, säger Ingela Fredell, en av de åtta delägare som driver Ullforum ekonomiska förening.

Nu räddas verksamheten sedan en privatperson i Östersund köpt maskinparken och går in med pengar.

JT har tidigare skrivit om att ullspinneriet var på väg att läggas ned sedan Krokoms kommun chockhöjt månadshyran från 10 000 kronor i månaden till 20 000 kronor i månaden. Ullspinneriet hyr den 150 kvadratmeter stora lokalen av Torsta AB som i sin tur hyr den av Krokoms kommun som tar tillbaka lokalen den 31 juli.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS