Ny återvinningscentral med kretsloppspark föreslås i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Den nuvarande återvinningscentralen i Odenskog föreslås ersättas med en större och mer modern. Det framgår av en rapport som utarbetats under det senaste året.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är ett område bakom Östersunds arena och dess bandyplan som förordas när kommunen nu planerar för en ny återvinningscentral med kretsloppspark. Bakgrunden är att den nuvarande återvinningscentralen i Odenskog är allt för liten och därför inte lever upp till gällande arbetsmiljö- och trafiksäkerhetskrav.

Samtidigt finns ambitionen att nå långsiktiga klimatmål med en mer cirkulär ekonomi. Det innebär att saker ska brukas så länge som möjligt innan de ersätts och återuppstår i andra former. Därför planeras en kretsloppspark i anslutning till den nya återvinningscentralen.

Storskaligt återbruk, utbildning och entreprenörskap ska vara viktiga inslag i den nya anläggningen som föreslås bli en arena för aktörer inom utbildning, forskning och innovation. Dessutom ska på anläggningen finnas delnings- och reparationstjänster och försäljning av varor ske dels i butiker på plats, men främst i redan befintliga verksamheter.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS