Maud Deckmar är en av de konstnärer som erbjuder andra upplevelser än musik under Storsjöyran

Konst att uppleva och prova på under Yran

ÖSTERSUND (JT) Storsjöyran innebär inte bara musik. Mitt i centrum samlas fyra konstnärer och visar sin konst, håller föredrag och låter besökare prova på att måla.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är före detta Kebabbarens lokaler i korsningen Biblioteksgatan/Storgatan som för tillfället blivit ateljé, föreläsningssal och galleri. Här möter konstnärerna Marie Bergwall, Maud Deckmar, Maria Rickardsson och Hanna Holmberg en publik.

De kommer för att se på konst, lyssna på föredrag eller för att själva måla en tavla med hjälp av det material och de kunskaper som finns till förfogande.

– Storsjöyran kan ju vara mer än musik, att sätta sig ned en liten stund och fördjupa någonting, säger Maud Deckmar. Så här kan man gå in och prova på att måla? -Det kan man också göra. Vi har lite pop-up målning som vi kallar det. Då har vi en teknik som vi lär ut lite grann, så vi tänker att när man har suttit och målat får man med sig en målning hem. Det är några som har provat på faktiskt och suttit här och målat, säger Maud Deckmar som är både författare och konstnär och passande nog ska hålla ett föredrag om text och bild.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS