Chun Lee Wang Gurt vid en del av hennes konstverk UPP.

Nytt konstverk installerat på Odensalaskolan

ÖSTERSUND (JT) Den här veckan och förra har det skett en installation av ett stort, tudelat konstverk inuti Odensalaskolan som den Stockholmsbaserade konstnären Chun Lee Wang Gurt har skapat, hon kallar det för UPP.

Publicerad

–Det är en enkel teknik jag har använt mig av, det är skivor som är målade med akryl. Sedan har jag på en förstärkningslack för att skapa en yta som tål fukt och smuts bra, vilket är bra på en skola där många elever rör sig, säger Chun.

Men fast tekniken är enkel så ligger det mycket tanke bakom installationen. Hon berättar att när hon fick uppdraget i fjol har hon har varit till Östersund och rekat. För att läsa på om historien bakom området Odenskog, besökte hon Jamtli.

Det lär ha funnits en kultplats för offer till Oden i området, och därav fick skolan och området namnet. Hon har därför valt att ha ett fågelperspektiv på konstverken som ska smycka Odensalaskolan i många år framöver, inspirerat av Odens korpar Hugin och Munin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS