Clara Bodén

Filmskaparen Clara Bodén tar emot Olof Högberg-plaketten

ÖSTERSUND (JT) Under torsdagen blir det en ceremoni på Clarion Hotel där Clara Bodén från Rödön tar emot Norrlandsförbundets pris.

Publicerad

Filmskaparen, fotografen och producenten Clara Bodén är bosatt på Rödön och har blivit känd för sitt arbete med "norrlandsfrågor". Hon blev guldbaggenominerad 2015 för filmen "Lgh + bil + allt jag har och äger" och hennes filmer har visats på SVT och prisats vid filmfestivaler i Sverige och utomlands. Hon har fått flera utmärkelser och stipendier för sina arbeten och har 2019-2020 varit vikarierande redaktör för den norrländska litteraturtidskriften Provins.

Det var i maj som det tillkännagavs att Clara Bodén tilldelas årets Olof Högberg-plakett av Norrlandsförbundet. Motivering för priset: ”Clara Bodén tilldelas Olof Högberg-plaketten för Jämtlands län för sina poetiska filmer där hon sätter Norrlands inland med sin natur och sina invånare i centrum. I sina filmer behandlar hon våra livsvillkor, ifrågasätter den urbana normen och vad som betraktas som tärande och närande.”

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS