Här är de planerade byggnaderna för kontor, hotell och parkering inritade med gult. De ska även fungera som bullerplank för de planerade bostäderna. Illustration: Östersunds kommun

Kommunen vill ha hotell och kontor vid skidstadion

ÖSTERSUND (JT) Blomstergården planeras som ett område med 500 bostäder, men förutsättningen är att det finns exploatörer till kontors- och hotellbyggnaderna intill.

Publicerad

Läget för de nya bostäderna betraktas som ett av de mest attraktiva i hela Östersund, nära till både centrum och skidstadion med dess motionsspår. Tanken är att det ska uppföras flerbostadshus samt finnas plats för skola och förskola.

För att lösa situationen med det buller som kan uppstå från stadion planeras två höga byggnader närmast stadion, de ska fungera som bullerplank och skärma av de störande momenten. Det ena för handel och kontor med placering närmast infarten till skidstadion och med en total yta om 6 000 kvadratmeter.

Det andra en sju våningar hög byggnad närmare skidstadion, på de tre första planen med upp emot 400 parkeringsplatser samt ovanpå detta möjlighet att bygga hotell med upp emot 250 rum. Ett alternativ kan vara lägenhetshotell för så kallat long stay och här finns även tillfälle att bygga upp lokaler för idrottsmedicin, gym och rehab.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS