Kindberg: Boken Faktura Luft – en litterär bluff

Boken Faktura Luft, av Journalisten Linda Hedenljung (Östersundsposten) är den största litterära bluffen och dikeskörning under 2022.

Författaren påstår sig ha en drivkraft till att; förklara, reda ut och sätta saker i ett sammanhang.

Detta runt Östersundsfotbollsklubbs tidigare ordförande Daniel Kindberg (undertecknad), det kommunala bostadsbolaget Östersundshem och affärerna med Peab.

Jag hade inte tänkt engagera mig i en bok som jag förutsatte bara hade ett mål, att misskreditera mig. Men efter samtal med nära och kära, som var förfärade över boken, så gör jag en redogörelse över boken.

Jag är självklart partisk i mina förhållanden till hur och vad som skett under den tidsperiod och i vad författaren beskriver och berättar. Dock och inte minst, så är mitt perspektiv annorlunda, eftersom jag har varit med ofta som huvudperson och jag har alltså upplevt detta live, jag kan alltså förmedla förstahandsinformation.

I min genomgång av boken så kan jag konstatera att boken har 141 felaktigheter och osanningar.

Ett axplock bland alla dessa felaktigheter och osanningar är tex.

-Författaren beskriver att mitt och min förra frus hus var vitt och det största huset på Tallbacken. Huset är grått och endast det tredje största huset i det kvarteret.

-Författaren påstår på mer än ett ställe att jag är barndomsvän med Sollefteåmannen, det är jag inte, jag växte upp i Umeå och Höga kusten. Sollefteåmannen växte upp i Långsele, vi träffades bra efter 20 årsåldern.

-Min morfar hade inga samarbetssvårigheter som författaren vill påskina och beskriva, det skrev aldrig Tage Erlander eller någon annan heller.

Anledningen till att min Morfar ville sluta på Harpsund låg i Morfars längtan i att utbilda sig, Det var vad morfar förtäljde till Tage Erlander. Morfars dröm var att utbilda sig till lärare vilket Morfar också gjorde. Min Morfar talade mycket varmt om sin tid på Harpsund och sin lite speciella relation till Tage Erlander. Alla som känner min Morfar vet att han inte är personen med samarbetssvårigheter.

Morfar var en lågmäld, hårt arbetande man som var mycket omtänksam och kargt kärleksfull. Huruvida jag 50 år senare har samarbetssvårigheter eller ej må vara i betraktarens ögon. Men att Morfar skulle kunna präglat mig till att ha samarbetssvårigheter är nog uteslutet eftersom vi träffades på jular och vissa somrar. Kan då egenskapen samarbetssvårighet då överförts via dna och blod? Mja knappast, eftersom min mor var adopterad av min Morfar och mormor.

Vilket vidrigt sätt att misskreditera min döda morfar och mig, genom ren lögn och påhitt.

-Författaren påstår att Östersundshem har betalat en faktura (a-contofaktura, min anmärkning) till ett husbyggarbolag för ett visningshus som en närstående till min vän och tidigare arbetskollega Hans Carlsson sedermera flyttade in i och förvärvade. Det är osant, A -conto- fakturan avsåg ett helt annat hus, en enplansvilla med sedermera, helt annan ägare.

-Författaren påstår att det ute bland länsborna i Jämtland formas en egen förklaring varför Daniel Kindberg lyckas ducka medierna så bra. Det är en teori om att undertecknad skulle genomgått någon specialutbildning inom försvaret för att motstå förhör under tortyr. Möjligen kan undertecknad därutöver fått gå någon specialutbildning som är så hemlig att den inte syns i utbildningsförteckningen inom försvarsmakten.

Och så här fortsätter det minst 141 gånger i boken.

Författaren har vid 211 gånger källhänvisat till artiklar från Östersundsposten, en del skrivna av henne själv.

Vid minst 8 tillfällen i boken hänvisar författaren till rykten, hört på stan.

Författaren hänvisar till anonyma källor vid minst 12 tillfällen i boken.

Det har infunnit sig en legitimitet att skriva om mig och det jag uträttat grundat på osanning felaktigheter, rykten och hänvisning till anonyma tredje och fjärdehands källor eller helt anonyma källor.

Boken är pinsamma 360 sidor, jag föreslår förlaget att återkalla böckerna. Advokater, och drabbade, kollar nu hur de ska och om de kommer, vidta rättsliga åtgärder. Jag kommer även att publicera ca 20 sidor med redogörelse över bokens kapitel på mina sociala medier.

Under de senaste 10 åren har journalister och media ringt, mailat eller smsat mig under minst var vecka, detta för att erhålla diverse kommentarer eller att jag ska ge intervjuer eller bara resonera lite utanför protokollet.

Ingen Media eller Journalist har bett mig kommentera eller efterfrågat ett utlåtande avseende boken Faktura Luft, det är för mig förvånande.

Min förklaring ligger i epitetet ”förstör inte en berättelse med sanningen”

Daniel Kindberg

Powered by Labrador CMS