Torgny Hardselius är styrelseordförande i Norra Skog. Foto: Mikael Lundgren

Norra Skog stämmer myndigheter för agerande i avverkningsärenden

LÄNET (JT) Skogsstyrelsens och Kammarkollegiets agerande i domstolsprocesserna rörande ersättning för fastighetsägare som nekats tillstånd till avverkning av fjällnära skog har fått skogsägareföreningen Norra Skog att stämma dem inför Justitiekanslern.

Publicerad Senast uppdaterad

De hävdar att Skogsstyrelsen istället för att skydda höga naturvärden genom reservatsbildning 2015 började systematiskt avslå ansökningar om avverkningstillstånd. Sedan började myndigheten att utreda och föreslå ersättningar för intrång till berörda fastighetsägare, men innan dessa fastighetsägare fick tillfälle att acceptera dessa ersättningserbjudanden stoppade Skogsstyrelsen all utbetalning av ersättning för intrång i fjällnära skog, hävdar Norra Skog.

Missnöjda fastighetsägare har därefter blivit hänvisade till mark- och miljödomstolen. Sedan talan rests har Kammarkollegiet företrätt staten i samarbete med Skogsstyrelsen. Av den anledningen anser Norra Skog att dessa två myndigheter gemensamt är ansvariga för agerandet och har stämt dem båda.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS