Gudrun Lindqvist och Kajsa Lindqvist har med sig barn och barnbarn till Trimbingot

En dag i seniorernas tecken

ÖSTERSUND (JT) Åsgård band, seniorer och Trimbingo summeras kort och gott till Tisdagsdax på Jamtli. Kön in till Jamtli kanske inte var lång, däremot sågs seniorer promenera invid varje bod på Jamtli och nog såg de ut att vara nöjda.

Publicerad

Det återkommande evenemanget arrangerades av Östersunds kommun, Jamtli och pensionärsföreningarna. Det var fri entré för alla pensionärer mellan klockan 11 och 15 oavsett om de var medlemmar i någon pensionärsförening eller inte, säger volontären för Tisdagsdax Per Söderberg. Nästa gång det är fri entré på för alla pensionärer är den första augusti. Då är det nämligen Alla pensionärernas dag. Då är det även fler som underhåller, så som Tove Thofelt band, Kentucky som firar 40 år och Klas Norberg, säger Per Söderberg.

Vad är Trimbingo?

- Trimbingo är en aktivitet som många pensionärer tycker är kul. De får en bricka med siffror på. Pensionärerna får sen hitta siffror som vi har placerat här omkring på Jamtli. Finns siffran på deras bricka kryssar de för siffran annars går de vidare till nästa uppsatt siffra, säger Per Söderberg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS