Anna Olofsson Frestadius började som VD för Torsta den 1 augusti i år.

Lyckad mässa och konferens på Torsta

ÅS (JT) Det ruggiga höstvädret till trots, drog Jämtlands skogs- och lantbruksmässa till sig många besökare på lördagen. Den hölls på Torsta i Ås och Torstas nya VD Anna Olofsson Frestadius var nöjd. –Det känns verkligen som att det fanns ett uppdämt behov att få träffas. Förra året hölls mässan digitalt.

Publicerad

Mässansvarige Preethi Huczkowskiförklarade att det fanns något för alla åldrar på denna upplevelsemässa och att hon hoppades på runt 3 000 besökare. På mässan fanns ett femtiotal utställare, allt från djuraffärer till banker. Nytt för i år var att den samiska kulturen fanns representerad.

Barn kunde pröva på lassokastning med hjälp av systrarna Moamaria och Mejaline Sparrock, Jillie Ren & Vilt sålde renkorvar och -kött av olika slag och man kunde även köpa renköttssoppa. Den hade Ann Sparrock kokat. Hon leder projekt på Torsta om samisk mat och livsmedel i det offentliga köket. Ett sådant projekt är redan avslutat, nu pågår projektet Utveckling av samisk livsmedelsproduktion mot offentliga kök”.

Traktorer och maskiner men även kor, får, reptiler, hundar... Det fanns mycket att beskåda och gymnasieeleverna Torsta förevisade dem proffsigt för besökarna. Djurhuset med sitt terrarium drog till sig långa köer. Där visade andraårseleven Texas Jensen Andersson pytonormen Putte, som dock mest låg och vilade sig slingrad runt ett renhorn. Jag gillar verkligen reptiler och siktar på att bli exotisk veterinär, förklarar Texas, som går inriktning djurvård.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS