Svenssons trä i Ismundsundet har gått som tåget under pandemin. “Vi har ökat omsättningen med 30 procent”, säger Erik Svensson, ägare.

Svenssons Trä i Ismundsundet om pandemiåret: “Har gått strålande”

Familjeföretaget Svenssons Trä i Ismundsundet gjorde succé under det första pandemiåret. Och det har fortsatt på samma sätt 2021. – Det enda problemet är att det börjar bli svårt att få tag på råvara, säger Erik Svensson, ägare.

Publicerad

Ja, sågverken går för högtryck just nu. Den globala efterfrågan på sågade trävaror har skjutit i höjden, bland annat i USA, vilket gör att priserna drivs upp. Amerikanarna betalar också bra vilket gör att de mindre träförädlande företagen i Sverige kan hamna lite på undantag.

– Det börjar bli svårt att få tag på råvara, och vi har fått höja priset vi också för att hänga med, säger Erik Svensson på Svenssons trä.

Annars har 2020 och ingången av 2021 varit en blomstrande tid för det lilla familjeföretaget utanför Rissna i Bräcke kommun.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS