En av chaufförerna som kör bilar till Ukraina. Foto: Privat
En av chaufförerna som kör bilar till Ukraina. Foto: Privat

Oleg kämpar för Ukraina – skickat 50 pickupbilar – planerar utställning

STRÖMSUND (JT) Oleg i Strömsund har skickat 50 bilar till Ukraina för att användas i försvaret av landet. Nu planerar han en lokal utställning för att visa hur bilarna används och för att samla in pengar till fler fordon.

Publicerad Senast uppdaterad

När kriget bröt ut i Ukraina började Oleg Makeienko i Strömsund att skicka bilar till militären i Ukraina: ”Om bara en bil kan rädda en människa, så har vi lyckats”, säger han.

Oleg Makeienko (38) har bott i Sverige sedan 2015. Han flyttade till Sverige strax efter annekteringen av Krimhalvön. Oleg bor i Strömsund tillsammans med sin fru och två barn 9 och 5 år gamla. Hans fru jobbar på förskolan och han jobbar på en Attacus, och är volontär på sin fritid. Oleg samlar in pengar och köper lätt lastbilar och skickar dom till Ukraina.

När kriget i Ukraina bröt ut den 24 februari, uppstod ett behov av många lätta lastbilar, fortsätter Oleg. Bilar behövs för transportering av både människor och djur, men de behövs även för att transportera andra nödvändiga varor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS