Otto Nilsson är vd för Inlandsbanan. Foto: Inlandsbanan

Inlandsbanan utan avtal med staten – missade skrivelse

LÄNET (JT) Från 1 maj står Inlandsbanan AB utan det avtal med staten om ersättning för att bolaget bibehåller och utvecklar järnvägen.

Publicerad

Inlandsbanan ägs av kommunerna längs bansträckningen och ansvarar för järnvägen hela sträckan Mora-Gällivare. För detta erhåller Inlandsbanan ett driftsbidrag som 2023 är budgeterat till 225 miljoner kronor och i januari fick de dessutom ytterligare 12,7 miljoner kronor i indexuppräkning.

Avtalet löper på fem år och skulle ha förnyats senast ett år innan det går ut, men genom ett misstag lämnades aldrig någon skrivelse iväg till Infrastrukturdepartementet om att bolaget ville förlänga avtalet.

Misstaget tros bero på en miss vid överlämningen från en tillförordnad vd till den nuvarande vd:n Otto Nilsson som tillträdde oktober 2021. Dessutom kan en miss i dokumenthanteringssystemet ha bidragit till att denna situation har inträffat.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS