Deltagare i O-ringen som precis har kommit i mål. Foto: Niclas Lidström

Full fart på tävlingar och i butiker när O-ringen genomförs i Åre

ÅRE (JT) O-ringen är en av världens största orienteringstävlingar som för andra året någonsin går av stapeln i Jämtland, förra gången var 1989 då den avgjordes i Östersund.

Publicerad

Jämtlands Tidning besökte tävlingen och träffat några företag samt projektledaren för O-ringen, för att känna Årepulsen. Niclas Lidström är projektledare för O-ringen Åre sedan tre år tillbaka, innan dess var han kommunikationschef för Östersunds fotbollsklubb.

–Jag har själv orienterat sedan jag var 11 år, och det här är största drömmen som orienterare. Jag har varit med om ett 30-tal O-ringen, och på fredag ska jag springa en kort bana, det är förhoppningen i alla fall, sade Niclas.

Det hör till mycket logistik för att få en så stor tävling att fungera och det för med sig vissa svårigheter. Men hittills har O-ringen Åre fungerat smidigt, förutom under att regnvädret på söndagen ställde till det lite.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS