Lars Ocklind andas ut efter beskedet att butiken även i fortsättningen får kalla den sallad man odlar i container för Fjällodlat. Arkivbild

Fjällodlat blir kvar på ICA - Åre kommun överklagar inte

ÅRE (JT) Lars Ocklind med personal på ICA Åre kan andas ut, de får behålla namnet Fjällodlat på det gröna som odlas i container vid butiken. Kommunen hade på sig till den 5 januari att överklaga Länsstyrelsens beslut men har valt att inte göra det.

Publicerad

JT når Ocklind per telefon och frågar hur det känns.

– Visst är det häftigt och oväntat. Det trodde jag aldrig. Vi var säkra på att kommunen skulle överklaga. Jag fick beskedet när det var som mörkast här. Nu får vi fortsätta att kalla salladen det vi vill. Det är jätteroligt. Att det kan gå så här någon gång också. Det finns regler som kan vara felmotiverade och detta har ju varit en sådan som har varit felmotiverad. Alla här är jätteglada att det var möjligt. Han som är ansvarig för odlingen ligger hemma nu när vi fick beskedet men han vet att vi har vunnit.

Det går inte att ta miste på Ocklinds glädje, en glädje som behövs just nu. Beskedet var mycket välkommet när ICA Åre som många andra arbetsplatser har en tuff tid.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS