Labradoren Isa blev attackerad av varg?
Labradoren Isa blev attackerad av varg?

Vargattack på hund i Lit

FJÄL (JT) I tisdags stod Sven-Olof Pettersson och påtade med gräsmattan på sin tomt i Fjäl samtidigt som han pratade med en granne, runt halv elva på förmiddagen. Plötsligt hörde han ett hjärtskärande skri. Han sprang runt huset och fick se sin elvaåriga labrador Isa ligga skadad på marken.

Publicerad

–Första tanken var att det var en jättestor hund. Den tittade upp när den stod över Isa, och då såg jag. Det var ju en varg! Jag ropade till min fru Ulla och när den gick över backen tänkte jag ta ett kort, men den hann försvinna in i skogen, sade Sven-Olof.

Isa är en jaktlabrador men har aldrig visat något större intresse för jakt. Hon är en riktig familjehund, snäll och superhärlig, berättade Ulla. Isa fick ett stort sår vid attacken, och har nu både tratt och dränage.

Det som förmodas vara en varg var gulgrå i pälsen. Deras granne som jobbar på Länsstyrelsen gav dem numret till Niklas Persson som är viltspårare. Han var där på tisdagseftermiddagen och tog dna-prover från både Isas sår och från platsen där hon attackerades. Proverna sänds nu till Grimsö som har en viltforskningsstation, där de analyseras för att fastslå att det var en varg som attackerade Isa.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS