Hervor Dahlén kisar mot skärmen och försöker minnas hur hon flyttar dokument till olika mappar. Till höger sitter deltagaren Monica Lindberg.

Avslutning på datakursen som ska minska digitalt utanförskap

HOTING (JT) I Hoting är det självupplevda digitala utanförskapet stort, visar en studie. För att bekämpa det har Bygdens intresseförening och Studieförbundet vuxenskolan startat en datakurs för äldre, ett initiativ JT berättade om tidigare i år. Nu är det snart dags för avslutning.

Publicerad

Innan Karl-Henrik Hedberg kom till studiecirkeln i datakunskap i Hotings föreningshus hade han enligt egen utsago knappt sett en dator. Visserligen har han haft en dator i sitt hem i fyra år, men han har inte vetat hur han ska använda den.

– Visst är datorer bra, men de skulle ha kommit för 50 år sen, när man var ung, menar han och får de andra deltagarna att skratta av igenkänning.

Karl-Henrik och många andra äldre känner en viss rädsla inför det digitala. Första dagen på datakursen öppnade Karl-Henrik laptopen som låg framför honom på skrivbordet, och tittade på tangentbordet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS