Ung Reporter

Lotta Falk och Helena Maiorana är två av delägarna. Här är de i receptionen på hotellet

Hotell Stora Blåsjön har öppnat och vintern ser lovande ut

BLÅSJÖN (JT) Efter ett förskjutet öppningsdatum av det nya hotellet i Stora Blåsjön har de i omkring en månad välkomnat gäster. Lotta Falk, en av de sex delägarna, berättar hur de senaste veckorna varit, hur framtiden ser ut och hur det är att förverkliga sin dröm.

Publicerad Senast uppdaterad

Senaste gången det fanns ett hotell i Stora Blåsjön var för 29 år sedan, men olyckligtvis brann det ner. Men nu finns det åter ett hotell i byn.

Ett hotell har varit något som saknats av hela bygden väldigt länge, och dessutom en dröm som främst jag och Helena haft. Vi spanade länge på ett speciellt hus som vi fattat tycke för och såg potential i. Vi bestämde oss för att satsa på att starta ett hotell om huset blev till salu. Så hösten 2019 då huset skulle säljas, var det bara att köra helt enkelt. Det var som en dröm som gick i uppfyllelse, berättar Lotta Falk.

Drömbilden om hur vi ville att vårt hotell skulle vara har ändrats genom åren, av den anledning att vi haft den under så pass lång tid. Tankarna och planerna om hotellet har nog också sett lite olika ut, men vi lyckades vi få ihop våra idéer. Nu i efterhand så tycker jag faktiskt att det känns bättre än vad jag tidigare hade vågat drömma om, säger Lotta Falk.

Vacker utsikt över sjön från matsalen på Hotell Stora Blåsjön.

Att driva ett hotell är nytt för alla de sammanlagt sex delägarna, vilket inneburit en del nya utmaningar. Lotta berättar vidare:

Att hantera bokningssystemet och bygga en egen hemsida är två exempel på några nya saker vi inte hade gjort tidigare men nu har lärt oss. Men det som hittills varit mest utmanande för oss är hur den pågående pandemin påverkat oss. Förlängda leveranstider och att saker inte har gått att få tag på, har bidragit till en del fördröjningar som vi inte hade räknat med, berättar Lotta.

Hittills har vi haft många gäster på besök och vi har fått väldigt bra respons, vilket är kul. Det har varit mycket intensivt men klart jätteroligt att så många har hittat till oss fast vi knappt kommit i gång än, säger Lotta Falk.

Med endast 20 meter ifrån skidbacken ser den kommande vintern lovande ut för Hotell Stora Blåsjön. Men innan det är dags för skidsäsongen, så planeras det en del temahelger. Än så länge är inte hela hotellet färdigbyggt: fem rum är klara för besökande och ytterligare fem rum ska det bli.

Vårt mål är att hela hotellet ska vara klart fram till årsskiftet, men genom den hårda vägen har vi lärt oss att saker tar tid. Men vi hoppas i alla fall att de ska vara färdigt till dess, säger Lotta.

Powered by Labrador CMS