9 000 bitar gör bygget av Colosseum utmanande och spännande för Elias och Albin.

Unik kurs om romarriket på kulturskolan i Krokom – bygger Colosseum i lego

KROKOM (JT) Engagerade högstadieelever som efter skoltid med liv och lust lär sig mer om historia? Jodå, de finns: på Nyhedens skola i Krokom! De går en unik kurs om romarriket i kulturskolans regi, dess like finns inte på någon annan kulturskola. Bland annat bygger de hela Colosseum i lego.

Publicerad

Föllinge-bon Martin Stensby är lärare på kulturskolan i Krokoms kommun. Där undervisar han sedan flera år i instrumentala ämnen som bland annat saxofon, blockflöjt och fiol. Vid sidan av detta, har han ett stort intresse för romarriket. Hur kommer det sig?

– Jag har alltid varit intresserad av historia, min pappa var lärare i historia. Jag har därför bland annat läst in en master i antikens kultur och samhällsliv vid Göteborgs universitet.

För ett par år sedan ville Skolverket ta bort undervisningen om antikens historia i de kommande kursplanerna. Det blev ett ramaskri i hela landet. Martin bestämde sig för att agera och det ledde till denna kurs.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS