Våra flygplansvärmare kan användas för både kabinuppvärmning och motoravisning, säger Johan Werner, konstruktion- och utvecklingschef på Steelex Group.

Steelex först i världen med batterdriven flygplansvärmare

HEDE (JT) Miljövänlig och med mer flexibilitet presenterar Nordic Heater en helt ny typ av flygplansvärmare. Företaget är först ut på världsmarknaden. —En kraftfull värmare som lätt kan anpassas för många andra ändamål, säger Thomas Melin, VD för Steelex group.

Publicerad

Det är en imponerande maskin som står utanför Steelex i Hede. Nästan ljudlöst fläktar den iväg värme i vinterkylan. Värme som används för uppvärmning för stora flygplan till byggarbetsplatser och andra lokaler som är behov av snabb värme.

—Att vi inom Steelex Group tillverkar flygplansvärmare är egentligen inget nytt. Men nu har vi tagit fram en batteridriven variant vilket innebär att det inte behövs någon bullrande dieselmotor eller långa elsladdar för att det ska fungera, säger Thomas Melin. Enligt honom är det den första batteridrivna flygplansvärmaren i världen.

Det är svenska Nordic Heater, som ingår i Steelex Goup, som utvecklar flygplansvärmare för alla typer av flygplan; från små civila flygplan till stora militära och civila flygplan. En storlek passar inte alla, därför tillverkar företaget värmare som har olika värmekapacitet och som går på antingen el eller diesel. Och nu batteri. Företaget har 25 års erfarenhet av tillverkningen av värmarna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS